BioBlitz Olleskogen 11-12 juni

Vi anordnar en BioBlitz där vi under ett helt dygn umgås och letar allehanda arter. Alla är välkomna att hjälpa till och man får stanna så länge man vill.

Området som ska inventeras ligger öster om Skultorp, strax söder om Skövde tätort, och utgörs av ett barr- och blandskogsområde med myrar och mindre sjöar vid namn ”Olleskogen”.

Enklast är att parkera vid Sjötorpasjöns badplats. Därefter går man österut längs Klagstorpsvägen mot Fjärilens Förskola. Där kommer även en mindre parkering precis i skogskanten, och vid denna parkering börjar ett elljusspår med breda stigar och gångvägar. Har man väl tagit sig dit kan man ringa någon av kontaktpersonerna för mer detaljerad information kring var inventeringar pågår.

Föreningen står inte för några övernattningsmöjligheter eller faciliteter. Därför är det viktigt att varje deltagare själv planerar för sin vistelse med kläder efter väder, mat och dryck och annat som kan tänkas behövas för en dag i fält. Fästning- och myggsprej samt möjlighet att ta vara på sitt eget skräp är också bra.

Vad gäller inventering av diverse djur och växter kommer vi i år att leta efter kärlväxter, mossor och lavar, svampar, nattfjärilar och andra insekter samt fåglar. Det är fritt att vara med och leta arter från dessa organismgrupper, och om du besitter kunskaper om andra grupper är du självklart välkommen att inventera även dessa.

Du tar själv med den utrustning du vill använda, men det kommer troligen finnas möjlighet att låna kikare och lupp under kortare tid. Även viss lektyr i form av fältflora och annan bestämningslitteratur kommer att finnas till låns.

Kontakpersoner:
Hannes Byström 072-312 31 79
Kurt-Anders Johansson 070-630 17 36
Börje Fagerlind 070-894 69 86

Kanske hittar vi en sjöflickslända som denna?

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.