Från lyktvandringen i Rhododendrondalen och en julhälsning

Nära centrum har vi en botanisk pärla som anlades för ungefär hundra år sedan. En snörik kväll, som den vi fick den 14 december, är den nästan magisk. Under ett tujaträd bildades ett rum, benvedsbuskarna var pyntade i rosa och orange, rhododendrontunneln var i lagom höjd för barnen – vi övriga fick böja på nacken… Avslutning för de som orkade pulsa genom snön blev isvattenfallen vid Käpplunda gruva.

Foto: Börje H Fagerlind

Vi vill dessutom bjuda på ett filmtips under lediga helgdagar framåt!

IMPRINT (avtryck): En nyproducerad film som finns att streama gratis, med utgångspunkt i frågan om vad vi vill lämna över till kommande generationer. Den ger exempel från olika delar av landet på vad människor i grupp kan förändra och olika tankesätt för att vårda och förvalta naturen. En hoppfull film!

Vi har funderingar på att ordna en samtalskväll utifrån intryck och frågor som väcks av filmen. Tycker ni detta låter intressant så hör av er till någon i styrelsen så kan vi annonsera en sådan kväll via hemsidan.

MED DESSA RADER VILL SKÖVDE NATURSKYDDSFÖRENING ÖNSKA ER ALLA
EN GOD JUL OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

Foto: Börje H Fagerlind

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.